Filter op
Prijs
Plantgrootte
Volwassen plantgrootte
Botanische naam
Bloeiperiode
Bloemkleur
Winterhard
Standplaats
Geurend
Groenblijvend

Levertijd: 2 - 5 werkdagen
In een keer klaar bent u met deze vijvermand ...
€ 49,95
1 uitvoering
Mix waterplanten op drijvend planteneiland (2 stuks)
Levertijd: 2 - 5 werkdagen
In een keer klaar bent u met deze vijvermand ...
€ 49,95
1 uitvoering
Mix waterplanten op drijvend planteneiland (2 stuks) Moerings waterplanten
Levertijd: 2 - 5 werkdagen
Veenwortel is een drijvende plant, maar zit vast ...
€ 27,95
1 uitvoering
Veenwortel (Polygonum amphibium) drijfplant (6-stuks)
Levertijd: 2 - 5 werkdagen
Veenwortel is een drijvende plant, maar zit vast ...
€ 27,95
1 uitvoering
Veenwortel (Polygonum amphibium) drijfplant (6-stuks) Moerings waterplanten

Wat is het nut van drijfplanten?

Ondanks dat drijfplanten een belangrijke biologische functie vervullen, zijn de drijfplanten een veel besproken onderwerp onder vijverbezitters; wel of niet aanschaffen? Een veel voorkomende gedachte is dat drijfplanten de gehele vijver over zullen nemen waardoor deze veranderd in een groen tapijt en er niets meer te zien is van de onderwaterwereld. Dit is gelukkig niet waar. Net als alle andere planten hebben drijfplanten onderhoud nodig, hiermee is de groei van de drijfplanten ook goed onder controle te houden! Dus overboord met dit bezwaar en aanschaffen! Drijfplanten zijn namelijk heel nuttig voor uw vijver! Zo bieden ze een schuilplaats voor uw vissen als die vervelende reiger weer op eten uit is, maar ook andere vijverdieren gebruiken de beschutte plaats om bijvoorbeeld hun eitjes te leggen! Daarnaast ontnemen ze zonlicht uit de vijver wat weer een positieve invloed heeft op de algengroei. Tenslotte produceren ze zuurstof en nemen afvalstoffen op. Hiermee hebben ook drijfplanten een bijdrage aan helder vijverwater zodat u juist een goed zicht hebt op het onderwaterleven!

Drijfplanten plaatsen en verzorgen

Bij een temperatuur vanaf 15 graden boven nul kunt u de drijfplanten plaatsen. Doe dit zo snel mogelijk nadat u de planten hebt ontvangen. Het 'planten' van drijfplanten is heel simpel; u haalt de drijfplant uit de beker en legt deze op het wateroppervlak, dat is alles! U dient er alleen even op te letten dat de drijfplanten geen vaste plaats boven de zuurstofplanten aannemen; deze hebben zonlicht nodig om hun functie te vervullen. Niet winterharde drijfplanten schept u uit het water waarna u ze bij een temperatuur van 16+ graden kunt laten overwinteren wanneer u ze in een schaal met een laagje modder plaatst. Vergeet de modder niet regelmatig aan te vullen, dan kunt u bij voldoende hoge temperaturen de drijfplanten weer in uw vijver plaatsen. Aan winterharde drijfplanten hoeft u niets te doen, behalve opletten dat u ze niet verwijdert wanneer u de vijver een schoonmaakbeurt geeft; deze planten zakken óf in zijn geheel naar de bodem óf ontwikkelen winterknoppen die naar de bodem zakken. In beide gevallen komt de plant weer bovendrijven wanneer de temperatuur stijgt zodat u en uw vissen gewoon weer opnieuw kunnen genieten van de drijfplanten.

Moet ik drijfplanten snoeien?

Ook drijfplanten groeien dus snoeien hoort hier ook bij. Dit is echter vrij eenvoudig te doen; sommige soorten kunt u eenvoudig uit de vijver scheppen met een schepnet, andere soorten kunt u los scheuren. De gewenste hoeveelheid laat u terug uw vijver in zakken; de overige planten kunt u bij het groen afval gooien, of maak er andere vijverbezitters blij mee. Drijfplanten zorgen voor een natuurlijke uitstraling van uw vijver en nemen tevens een belangrijke biologische rol in voor uw vijver en zijn onderwaterleven!